Altenahr.nl / Altenahr algemene informatie/ Recreatie Altenahr / Accommodatie Altenahr / Eifel Nieuwsbrief/ Eifel Agenda/ Links Eifel

Recreatie Altenahr


Altenahr ligt zoals de naam zegt aan de Ahr. In de rivier de Ahr kan men zwemmen en vissen en in de directe omgeving zijn er diverse leuke dingen te doen.

Wandelen
In het Ahrtal zijn diverse mooie wandelingen te maken. De Rotweinwandelweg is een van de mooiste uit de regio. (zelfs als u niet van rode wijn houdt)
Deze wandeling voert u langs de vele steile heuvels met wijnstokken langs de Ahr. Door het aangename klimaat, is het Ahrdal uitermate geschikt voor het verbouwen van wijn. De kennis die nodig was voor het verbouwen van wijn werd waarschijnlijk al door de Romeinen in het Ahrdal gebracht. Het Ahrdal is het meest noordelijke wijnbouwgebied van Duitsland. De eerste schriftelijke berichten over wijnbouw in het Ahrdal stammen uit 770.

Naast de rode wijn wandelweg is het ook mogelijk de Geologische wanderweg te lopen of de Sahrbachweg langs de oevers van de Sahrbach.

Kijk voor de wandelroutes in de regio Altenahr op Wandeleneifel.nl

Fietsen
Uiteraard is het bijzonder mooi om in het Ahrdal te fietsen. Vanauit Altenahr kan eenvoudig naar Mayschloss en Dernau of naar het verdergelegen Bad Neuenahr gefiets worden. Kijk voor de fietsroutes in de regio Altenahr op Fietseneifel.nl

Minigolf kunt u spelen op camping Altenahr
Stoeltjeslift Ditschhardt Met deze stoeltjeslift van 650 meter lang, gebouwd in 1953 kunt u naar het uitzichtpunt op de Ditschhardt (354M)
Zomerrodelen Ongeveer 5km buiten Altenahr is er een zomerrodelbaan.

Overige activiteiten en in de nabije omgeving
Wijnproeven
Nordic Walken
Boogschieten
Tennis
AHR-THERMEN in Bad Neuenahr
Museum Roemervilla
AhrWeinForum Ahrweiler met informatie over wijn uit de Ahr.
Het race circuit van Nurburgring
Pretpark Phantasia LAND in BrühlTerug naar Altenahr.nl